6 Τρόποι να Διακοσμήσετε το Σπίτι σας με Βιβλία!

6 Τρόποι να Διακοσμήσετε το Σπίτι σας με Βιβλία!

Έχετε αναρωτηθεί τι άλλο θα μπορούσατε να κάνετε με τα βιβλία που φαίνεται να έχουν κυριεύσει τις μεγαλύτερες επιφάνειες του σπιτιού σας; Mπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε στη διακόσμηση του σπιτιού σας με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Δείτε μερικές έξυπνες ιδέες και βάλτε τη φαντασία και τη δημιουργικότητά σε λειτουργία.

Διακοσμήστε τη στοίβα με τα βιβλία σας Η πιο απλή λύση είναι να φτιάξετε μια απλή στίβα με τα αγαπημένα σας βιβλία και πάνω σε αυτά να βάλετε ένα βάζο με όμορφα λουλούδια ή κάποιο άλλο διακοσμητικό. Μερικές πέρλες πάνω σε αυτά θα κάνουν πιο πολυτελή και αριστοκρατικό το χώρο σας.

Διακοσμήστε τα βιβλία σας με πέρλες και καδράκια
Διακοσμήστε τα βιβλία σας με πέρλες και καδράκια.
Δημιουργήστε μπιζουτιέρες Αν και θέλει χρόνο και κόπο για να τα καταφέρετε, οι μπιζουτιέρες-βιβλία είναι μια όμορφη ιδέα για να αποθηκεύετε τα κοσμήματά σας. Επίσης, αποτελούν και πολύ καλές κρυψώνες καθώς δύσκολα κανείς θα φανταστεί πως μέσα στα βιβλία σας έχετε πράγματα αξίας. Το μόνο που έχετε να κάνετε για να φτιάξετε μια μπιζουτιέρα-βιβλίο είναι να πάρετε ένα βιβλίο με σκληρό εξώφυλλο το οποίο δεν θέλετε να διαβάσετε ξανά. Σχεδιάστε με το χάρακα και ένα μολύβι ένα πλαίσιο μερικά εκατοστά μέσα από το τελείωμα του βιβλίου σχηματίζοντας ένα ορθογώνιο. Κόψτε όλα τα φύλλα του βιβλίου εκεί που έχετε βάλει τα σημάδια. Η μπιζουτιέρα σας είναι πανέτοιμη για χρήση.
Φτιάξτε μπιζουτιέρες για τα κοσμήματά σας και κρύψτε τα εκεί όταν φεύγετε από το σπίτι σας για πολλές μέρες
Φτιάξτε μπιζουτιέρες για τα κοσμήματά σας και κρύψτε τα εκεί όταν φεύγετε από το σπίτι σας για πολλές μέρες.
Κρεμάστε τα βιβλία σας στον τοίχο Βάλτε κρεμαστράκια στον τοίχο σας και κερμάστε από εκεί τα βιβλία σας δημιουργώντας ένα πολύ ιδιαίτερο διακοσμητικό τοίχου. Μπορείτε να αλλάζετε τα βιβλία σας ανά διαστήματα έτσι ώστε να ανανεώνεται το σημείο διακοσμητικά και χρωματικά.
Μια ωραία ιδέα είναι να κρεμάσετε τα βιβλία σας στον τοίχο

Μια ωραία ιδέα είναι να κρεμάσετε τα βιβλία σας στον τοίχο

Φτιάξτε μολυβοθήκη Αν και δύσκολο στην κατασκευή του αυτό το diy project είναι ιδιαίτερο και θα σας αντεμείψει. Για να το πετύχετε θα πρέπει να κόβετε την κάθε σελίδα χωριστά σχεδιάζοντας αμέσως μετά έναν κύκλο στην επόμενη σελίδα, για να σας βγει περίπου ίσια η μολυβοθήκη.

Μια μολυβοθήκη φτιαγμένη από παλιό βιβλίο θα δώσει vintage στιλ στο γραφείο σας

Μια μολυβοθήκη φτιαγμένη από παλιό βιβλίο θα δώσει vintage στιλ στο γραφείο σας.

Δημιουργήστε ράφια από βιβλία Αν έχετε παλιές εγκυκλοπαίδειες που δεν τις χρειάζεστε τότε μπορείτε να φτιάξετε ράφια στο σπίτι σας χρησιμοποιώντας αυτές αντί για ξύλινα ράφια. Πάνω στα ράφια τοποθετήστε άλλα βιβλία και θα φαίνονται όλα μαζί σαν να κρέμονται στον αέρα.

Χρησιμοποιήστε παλιές εγκυκλοπαίδιες για να φτιάξετε όμορφα ράφια

Χρησιμοποιήστε παλιές εγκυκλοπαίδιες για να φτιάξετε όμορφα ράφια.

Διακοσμήστε τη βιβλιοθήκη σας Μπορεί η βιβλιοθήκη να προορίζεται για την τοποθέτηση βιβλίων αλλά αυτό δε σημαίνει πως δεν μπορείτε να τη διακοσμήσετε. Βάλτε τα βιβλία-μερικά οριζόντια και μερικά κάθετα-και τοποθετήστε πάνω τους και ανάμεσά τους διάφορα διακοσμητικά.

Διακοσμήστε τη βιβλιοθήκη σας με γλαστράκια ή άλλα διακοσμητικά

Διακοσμήστε τη βιβλιοθήκη σας με γλαστράκια ή άλλα διακοσμητικά.

Με λίγη φαντασία μπορείτε να σκεφτείτε πάρα πολλούς διαφορετικούς τρόπους για να διακοσμήσετε το σπίτι σας με βιβλία. Διαλέξτε τα αγαπημένα σας και βάλτε τα στο χώρο σας με διάφορους τρόπους έτσι ώστε να τα βλέπετε και να σας φτιάχνουν τη διάθεση. Ιδέες υπάρχουν πάρα πολλές αρκεί να έχετε όρεξη να κάτσετε να σκεφτείτε κάτι που θα σας ευχαριστεί να το βλέπετε.

Και αν δεν είστε τοσο βιβλιοφάγοι για να χέτε πολλα βιβλία τοτε μπορείτε να διακοσμήσετε τον χώρο σας με κούτια βιβλία που θα βρείτε εδω: https://www.idee.gr/collections/koutia-mpaoula

 

Πηγή: spirossoulis.com

Επιστροφή στο ιστολόγιο