Διακοσμητικοί Κορμοί από Χαρτόνι!

Διακοσμητικοί Κορμοί από Χαρτόνι!

Εύκολη και πολύ ιδιαίτερη κατασκευή για να διακοσμήσετε τον χώρο της εστίας του τζακιού, όταν αυτό δεν χρησιμοποιείται, ή και για όποια άλλη διακοσμητική χρήση θέλετε.

Θα χρειαστείτε: 

* χαρτόνι οντουλέ (γκοφρέ καφέ χαρτόνι) που θα βρείτε σε καταστήματα με είδη συσκευασίας ή χρωματοπωλεία (πωλείται για χρήση ως προστατευτικό δαπέδων κατά το βάψιμο τοίχων) και σε τιμή περίπου 0,50ευρώ/μέτρο
* έτοιμο  στόκο ή λευκό στόκο σε σκόνη που θα αναμείξετε με νερό 
κολλητική ταινία, ψαλίδι, κοπίδι, σπάτουλα 

Κόψτε με το ψαλίδι κομμάτια από το χαρτόνι και τυλίξτε τα σε σφιχτά ρολά, όποιου μεγέθους θέλετε, με την κυματοειδή όψη του χαρτιού προς τα έξω. 


Στερεώστε το τελείωμα κάθε "κορμού" με κολλητική ταινία. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κόλλα με θερμοκολλητικό πιστόλι ή πολύ λεπτό σύρμα, όποιον τρόπο και αν επιλέξετε το "δέσιμο" θα κρυφτεί στην συνέχεια της κατασκευής. 

Με τον ίδιο τρόπο φτιάξτε μερικούς τέτοιους λεπτούς χαρτονένιους κυλίνδρους που θα κόψετε με το κοπίδι στην μία άκρη τους, έτσι ώστε να μπορείτε να τους ακουμπήσετε ανά σημεία πάνω στους μεγαλύτερους κυλίνδρους σαν ...κλαδιά τους. Στερεώστε με κολλητική ταινία. 
Απλώστε με σπάτουλα τον στόκο έτσι ώστε να καλύψετε πλήρως την επιφάνεια του χαρτονιού στρώνοντας και με τα χέρια σας όπου χρειάζεται, ακολουθώντας το κυματοειδές σχήμα του χαρτιού και δημιουργώντας ανά τμήματα ορισμένα ακόμη ακανόνιστα ...ανάγλυφα σημεία.

Αφήστε τον στόκο να στεγνώσει τουλάχιστον 3-4 ώρες πριν και αν φυσικά θέλετε επεξεργαστείτε πρόσθετα την κατασκευή με ακρυλικά χρώματα, μπορείτε π.χ να βάψετε τους "κορμούς" σε καφέ απόχρωσεις.

Είναι μια πολύ ιδιαίτερη διακόσμηση για τον χώρο του τζακιού τις εποχές που δεν χρησιμοποιείται, που μπορείτε να πλαισιώσετε και με μερικά φυσικά πράσινα κλαδιά-φύλλα.  

ΠΗΓΗ:soulouposeto.gr

Επιστροφή στο ιστολόγιο